Menu
MENU

Øyeblikkfrosset i tid

Vi skal dele skiglede med alle. Unge, gamle og alle midt i mellom, fra worldcupvinnere til sofagriser. Snø kan gi glede på grenseløst mange måter – en kamp mot klokka med pulsen nær maks, spenningen i en lynrask utforkjøring eller gleden av å komme frem til en hytte ved foten av fjellet, i løype du tråkker selv. Og uansett hvilken tur som skal gåes, vil alle kjenne at riktig binding kan spille en aktiv rolle for en god skiopplevelse. I alle spor, overalt – fra milslukere på MOVE™-bindingen, hvor bindingen gir dem mulighet til å påvirke glid og feste, til småtasser på vei ut i sporet for aller første gang på en trygg og stabil Rottefella Start-binding. .

Vi er Rottefella. Gjennom kontinuerlig innovasjon i nesten hundre år har vi gitt alle som ønsker det, muligheten til å skape sine egne vintereventyr. Og det skal vi fortsette med.

Good image

Gleden avNÆRKONTAKT

Han visste garantert ikke hva han satte i gang. I 1927 oppdaget Bror With – ingeniør, oppfinner og altmuligmann – et par kraftige rottefeller i en jernvareforretning. Han fikk umiddelbart en idé om at de kunne brukes til noe helt annet; med litt modifiseringer kunne de formes om til skibindinger med god kontroll og stor bevegelighet. De ble en suksess over natten, fødselen til Rottefella som selskap og samtidig grunnlaget for DNA-et som former oss: Gode idéer og smarte løsninger er resultat av timer, uker og måneder med hardt arbeid, kompetanse i verdensklasse, evnen til å tenke helt nytt og gleden av å kunne leke.

Denne holdningen har ikke bare preget oss, men også skihistorien: Nordic Norm i 1971, New Nordic Norm i 1985, NIS-systemet og Xcelator Pro Classic med integrert QuickLock i 2014. Gang på gang har vi forandret langrennssporten. Rottefella er langrenn; i 2016 gikk 89 % av vinnerne i Wold Cup på våre bindinger. Tegnet, designet og produsert på et lite sted på Hurumlandet.

Det kan virke som et paradoks at en så stor bidragsyter til langrennssporten kommer fra et så lite sted. Forklaringen ligger i beliggenheten. Vi lager alt under samme tak, avstanden fra tegnebrett til produksjon av prototype til test i skogen på utsiden måles i minutter. Dette gir en innovasjonshastighet ingen kan matche – en hastighet som reflekteres i brukerne våre

Good image

RottefellaOG BÆREKRAFT

Plast kan være fornuftig hvis det brukes smart, og smartness har vært en del av vår natur siden dag én.

Vi har en moderne maskinpark som etterlater svært små mengder restavfall, og 90 % av det lille vi får, går rett tilbake til produksjonslinjen. Vi bruker utelukkende leverandører som leverer kvalitet. Vi får blant annet PA, et av våre viktigste og mest stabile plastmaterialer, fra Ecopaxx. De har grønn profilering. Vi har en svært effektiv og energibesparende produksjonslinje, nesten alle leverandørene våre befinner seg i Europa, og vi produserer og sender alle bindingene våre fra fabrikken på Kjellstad, i verdens viktigste skimarked. Dette er ikke bare kortreist og miljøvennlig – det er også vårt største konkurransefortrinn.

Vi har flyttet inn i mer moderne og energieffektive lokaler i Drammen, noe som også gjør at vi kommer tettere på både distributører og leverandører. Vi har også et konstant fokus på levetid; der et tradisjonelt plastprodukt enten går i søppelet eller leveres inn til omsmelting etter én gangs bruk, kan våre bindinger gå i arv mellom generasjoner. Og hvis det mot formodning er en del som går i stykker, er det enkelt å bytte den. Og hver eneste dag siden dag én har vi søkt mer effektive og miljøvennlige produksjons- og distribusjonsmetoder. Dette har – og vil alltid være – svært viktig for oss. Produktene våre skal brukes i naturen. Det sier seg selv at vi ønsker å ta vare på den.